Servis računara i laptopa

Kad god imate poteškoće vezane za hardver ili softver, ALF-OM tim servisera brzo i efikasno pronalazi uzrok i rješenje Vašeg problema.

Nudimo široku paletu znanja i usluga za sva područja vezana za računare. Servis računara i laptopa, održavanje računara, čišćenje računara od virusa, reinstalacija Windows operativnih sistema ili nekog drugog operativnog sistema…

Ne čekajte da Vam računari stanu. Osigurajte pouzdanu servisnu podršku.

Servis računarske opreme
40%

Korisnika ne vrši backup svojih podataka

65%

Korisnika nema dovoljno znanja za samostalno održavanje

50%

Računara je zaraženo raznim virusima

Najčešći zahtjevi vezani za servis računara:

 • Dijagnostika i servis računara i laptopa
 • Instalacija operativnih sistema i uslužnih programa
 • Detektovanje i uklanjanje virusa/spyware-a/malware-a
 • Instalacija periferije, printera, skenera
 • Prijedlog za poboljšanje perfromansi ili nadogradnju Vaših uređaja
 • Ugradnja i zamjena komponenti (RAM memorije, procesora, matičnih ploča, hard diskova, grafičkih kartica, napajanja…)
 • Testiranje sistema (ispravnost ram memorije, ispravnost hard diska, kontrola temperature, testiranje napona, stabilnosti pod opterećenjem…)
 • Ažuriranje softvera: operativnih sistema, drajvera, bios-a, firmvera…
 • Savjetovanje i edukacija
Najčešći zahtjevi vezani za servis računara
Sistem integracija

Sistem integracija

Prema zahtjevima i potrebama Vaše firme – kao vaš sistem integrator predlažemo kompletno IT rješenje tako da Vaša firma funkcioniše kao zaokružena i povezana cjelina.
U većini slučajeva informacioni sistemi se sastoje od više različitih infrastrukturnih i aplikacionih rješenja.
Kako bi iz svih tih različitih sistema dobili povratno maksimalnu korist potrebno ih je integrisati u jednu funkcionalnu cjelinu na takav način da ona efikasno zadovoljava potrebe Vašeg poslovanja. Kako bismo to ostvarili pružamo Vam uslugu potpune brige i održavanja složenih integrisanih sistema.

Tehnologija mora pratiti Vaš posao i podržavati Vas u svakom trenutku. Kako bi radili maksimalno dobro, Vaš sistem mora biti savršeno konfigurisan i sinkronizovan da prati Vaše svakodnevne poslovne procese i potrebe.
Današnji IT sistemi se sastoje od različitih dijelova hardvera i softvera (serveri, radne stanice, mobilni uređaji, printeri, mrežna oprema i ostala oprema) koji rade svaki svoj dio posla. Mi znamo kako ih spojiti i kombinovati te Vama omogućiti konfiguraciju cijelog sistema na način da u stopu prati Vaše zahtjeve, da nemate više “praznog hoda” i da svaki dio tehnike radi tačno ono što je njegov zadatak.

Pozovite nas i povećajte svoju produktivnost!
+387 51 334 910

Projektovanje, postavljanje
i konfiguracija mreža

Izrađujemo kvalitetna mrežna rješenja upotrebom savremenih tehnologija kako bismo unaprijedili i olakšali Vaše poslovanje.
Radimo kabliranje mrežne infrastrukture kojom povezujemo Vaše računare, printere, servere i pristupne tačke za bežični pristup u lokalni mrežni sistem (LAN). Vaš lokalni mrežni sistem povezujemo na internet preko firewalla ili proxy servera kako biste bili sigurni od nedozvoljenog pristupa.
Postavljamo i podešavamo Vašu pristupnu tačku za bežični pristup lokalnoj mreži i Internetu sa sigurnosti koju želite. U skladu sa Vašim željama i potrebama u mogućnosti smo proširiti dostupnost wireless signala dodatnim usmjerenim antenama i optimizacijom jačine signala.

U slučaju da svoje poslovanje vodite na par odvojenih lokacija, pomoću VPN (Virtual Private Network) tehnologije povezujemo geografski odvojene lokacije koje imaju pristup Internetu u jednu mrežnu cijelinu. Na taj način omogućavamo Vam brzu i sigurnu izmjenu podataka na udaljenim lokacijama i siguran pristup Vašim podacima u firmi sa bilo koje lokacije u svijetu.

Projektovanje, postavljanje i konfiguracija mreža

Projektovanje izgradnja i održavanje IT sistema

IT sistem je potrebno pravilno projektovati, implementirati te omogućiti daljnju nadogradnju i razvoj. Pravilna implementacija uključuje mogućnost daljnjeg rasta sistema, visok stepen dostupnosti i kompatibilnost sa drugim sistemima što se postiže kroz kvalitetan dizajn i implementaciju rješenja. Održavanje informatičkog sistema je nužno zbog njegove daljnje dostupnosti i kvalitete za rad krajnjih korisnika.

Predlažemo i projektujemo sisteme prema Vašim specifičnim potrebama kako bi implementacijom IT sistema ubrzali Vaše poslovne procese, povećali efikasnost rada i smanjili troškove.

Projektovanje Vaših poslovnih sistema izvodimo strateški kroz:

 • Defininisanje zahtjeva za sistem

 • Planiranje sistema

 • Dizajn sistema

 • Implementiranje sistema

 • Testiranje sistema

 • Dokumentovanje

 • Održavanje IT sistema

Instalacija i održavanje servera

Instalacija i održavanje servera

 • Naš sertivikovani serviseri su u mogućnosti pružiti Vam kompletnu podršku kroz cijeli životni ciklus Vaših servera. Izbor fizičkih(HP, IBM, Siemens…) platformi na kojima će se pokretati serverski sistemi, instalaciju i konfiguraciju te održavanje servera prepustite nama.
 • Serveri su temelj svakog IT sistema. Primanje i slanje email poruka, domenski servisi, sigurnosne postavke, baze podataka, dijeljenje podataka i printera, korištenje različitih aplikacija, samo su neke od aktivnosti i usluga za koje je nužno imati dobro konfigurisanu i održavanu serversku arhitekturu.
 • Održavanje servera kroz, povremeno održavanje, dolazak po pozivu, sigurnosne provjere i redovno instaliranje nadogradnji i zakrpa samo su neke od aktivnosti koje naši serviseri čine Vašu serversku infrastrukturu otpornom i sigurnom.
 • Tokom sticanog dugogodišnjeg iskustva, naš tim stekao je znanja i vještine koje su potrebne za kvalitetno održavanje i instalaciju Windows Server, MS Exchange, Sharepoint i Database serverskih sistema i pripadajućih servisa (Active Directory, DHCP, DNS, MySql, MSSql, Print Server itd.).

Prodaja informatičke opreme

Kako bismo našim klijentima olakšali i ubrzali postupak kupovine i ugradnju nove opreme ili popravak kvara – bavimo se prodajom širokog spektra hardvera i softvera. Prije same kupovine konsultujemo se sa kupcem, saslušamo potrebe te savjetujemo ukazujući na – ‘’Uloženo – dobijeno’’ odnosno da Vaš novac kod nas vrijedi više.

Uz partnerstvo sa mnogim našim domaćim i stranim veleprodajnim distributerima informatičke opreme i softvera takođe posjedujemo veliki izbor opreme na našoj lokaciji. Na taj način možemo uvijek ponuditi izuzetno konkurentne cijene i osigurati klijentu kvalitetnu i brzu uslugu sa kompletnom instalacijom, ugradnjom ili podešavanjem kupljenog hardvera.

Siguran IT servis

Siguran rad računara, brza i pouzdana servisna podrška su zahtjevi neophodni za stabilno funkcionisanje svake organizacije.
Kako bi omogućili sve navedeno, firma ALF-OM Vam nudi uslugu “Siguran IT servis” koja uključuje preventivna održavanja, sate rada i podrške na Vašoj opremi. Ono što je najvažnije, u svakom mementu imate Vašu servisnu podršku i znate koga da pozovete.
Odabirom našeg paketa podrške “Siguran IT servis” dobijate fleksibilan IT servis koji se prilagođava Vašim potrebama. Za sve tehničke zahtjeve i specifične potrebe, u ALF-OM-u imamo stručnjake koji Vam mogu pomoći, a podršku pružamo kad Vam je najpotrebnija.