Arhiviranje dokumenata

Arhiviranje elektronskih dokumenata znatno je učinkovitije od arhiviranja papirnatih dokumenata. Postavlja manje zahtjeve za troškovima i infrastrukturom, te omogućava brzo i jednostavno pretraživanje i pronalaženje traženih dokumenata. Preduvjet za uspješno uspostavljanje arhive elektronskih dokumenata je kvalitetan programski sistem na kojem se temelji i odgovarajuci format u kojem se dokumenti pohranjuju.

Moguće je arhivirati sve vrste dokumentacije: word, excel, pdf, slike, mailove,…

PDF/A je namjenski format za dugotrajno arhiviranje elektronskih dokumenata, jedina globalna norma za tu namjenu. Omogućava pouzdano arhiviranje elektronskih dokumenata i njihovu vjernu prezentaciju čak i nakon više desetljeca.

Šta se sve možete arhivirati?

 • Ulazne račune
 • Ugovore
 • Garancije
 • Certifikate
 • ISO dokumentaciju
 • Radne naloge
 • Zahtjeve
 • Medijske članke
 • Rješenja
 • Zapisnike
 • Odluke
 • Potvrde
 • Slike
 • Video zapise
 • Građevinsku dokumentaciju
 • Upravne dozvole
 • Pravilnike
 • Izvještaje
 • Carinska odobrenja
 • Akte
 • Predmete
 • Inspekcijske liste
 • Putne naloge
 • Upute

Digitalne verzije dokumenta su dostupne na klik

Arhiviranje dokumenata

Proizvodimo savršene dokumente kako prvi put tako i svak naredni: Recite zbogom ponovnom skeniranju, Kofax VRS automatski koriguje dokumente za vas, a takođe pruža jednostavne alate za brze popravke bez ponovnog skeniranja dokumenta.

Mogućnost efektivne distribucije ili daljinskog skeniranja: Smanjuje složenost skeniranja i pomaže kako bi se osiguralo da se skenira na svojim udaljenim mjestima sa najvišim kvalitetom.

Kofax

Kofax je vodeći proizvodžač Smart proces aplikacija za skeniranje dokumenata. Kofax je savršen za procese koji zahtjevaju snimanje dokumenata i podataka koji pokreću poslovne procese i rješavanje specifičnih poslovnih izazova. Automatski poboljšava kvalitet skeniranih dokumenata, dramatično poboljšava produktivnost skeniranja i efikasnog snimanja.

Kofax VRS poboljšava produktivnost skeniranja smanjenjem vremena potrebnim za pripremu dokumenta i automatski povećava kvalitet skeniranih dokumenata. Kofax VRS automatski primjenjuje odgovarajuća podešavanja za skeniranje dokumenta, čisti skenirane dokumente što poboljšava preciznije optičko prepoznavanje znakova (OCR) i prepoznavanje rukopisa (ICR). Smanjuje veličinu dokumenta a samim tim i prostor koji je neophodan za čuvanje dokumenata.

Smanjuje pripremu dokumenata: Samo skinite spajalice, heftalice i stavite dokumente na skeniranje.

Snimanje u boji na zahtjev bez promjene podešavanja skenera: Bez sortiranja crno bijelih dokumenata. Bez umetanja separatora stranica. Kofax VRS automatski određuje kako da postupa sa vašim dokumentima u boji na nominalnoj brzini skenera.

Gomila papira nestaje u treptaju oka: Manje ručnog rada i manje operatera znači brže skeniranje i procesiranje.

PaperStream

Fujitsu Computer Products of America (FCPA), sa zadovoljstvom će vam pružiti softver koji pomaže organizacijama i optimizuje ono što je najvažnije pri obradi dokumenata – podatke. PaperStream pomaže kompanijama povećavanje učinkovitosti, smanjenju troškova i smanjenu resursa. Sa ovim proizvodima organizacije mogu integrisati rješenje koje najbolje odgovara njihovim poslovnim potrebama.

PaperSteram Capture je jednostavan softver koji poboljšava snagu i mogućnosti Fujitsu FI serije skenera. Jednostavan za upotrebu, zahtjeva minimalno vrijeme za obuku operatera i trenutno povećava produktivnost. Kliknite na profil ikonu i jednostavno korak po korak podesite koliko procesa obrade dokumenta je potrebno. Jednim klikom pozovite profil i vaš skener je već počeo da skenira dokumente.

PaperStream Capture Pro je softver visokog kvaliteta, vrhunske sposobnosti skeniranja sa poboljšanim setom funkcija koja uključuje opcije visokog kvaliteta ekstrakcije dokumenata i indeksiranje, uvoz elektronskih dokumenata i podrške za licenciranje multi-station. PaperStream Capture Pro nudi jeftin alat za unapređenje i optimizaciju hvatanja dokumenata pod imenom PaperStream IP. Ovaj softver je kompatibilan sa svim standardnim ISIS i TWAIN aplikacijama. Samo izaberite PaperStream IP skener za skeniranje, bez potrebe da učite podešavanja drajvera. Čisti dokumente uključujući podešavanje pozadine za napredno OCR-ovanje, smanjuje potrebu za ponovno skeniranje i nije potrebno kreirati specijalizovane profile za dodatnu obradu dokumenata.

Predefinisani profili: Podesite profile za različite poslovne procese i izaberite ih jednim klikom prilikom skeniranja.

Indeksiranje: Indeksiranje omogućuje fleksibilnu ekstrakciju podataka, provjera valjanosti baze podataka i vrhunske obrade dokumenta.

Poboljšanje slike: Automatsko poboljšanje slike sa PSIP i poslije skeniranja precizne korekcije.

Ekstrakcija podataka: Omogućuje izdvajanje metapodataka u bilo kojoj kombinaciji s više vrijednosti indeksa ili kombinaciji barkoda i zona za optičko prepoznavanje znakova (OCR) ekstrakcije za zadržavanje podataka i kasniju upotrebu.

Licence: Neograničen broj skeniranih stranica po licenci, eliminiše potrebu za dodatnom kupovinom licenci.

PaperStream Capture Pro, skeniranje, visokog kvaliteta ekstrakcije dokumenata i indeksiranje

PaperStream Server je apikacija bazirana na web prikazu koja omogućava prikupljanje, poboljšanje, procese, indeksiranje i rute poslovnog sadržaja u Line-Of-Business (LOB) ili Enterprise Content Management (ECM) sisteme. Omogućava učinkovito upravljanje podacima kako bi pomogli orgnizacijama poboljšanje odziva, smanjenju troškova upravljanja dokumentima i zadržava mogućnost da rastu i razvijaju poslovne procese.

Dizajniran za skalabilnost i korisničko prilagođavanje, omogućuje organizacijama da doda dodatne servere, dodavanje korisnika i povećanje volumena dokumenata. Prilagodljivi procesi – uključuje vizualni tok procesa dokumenata koji je jednostvno moguće mijenjati: povucite i ispustite nepotrebne korake u procesu snimanja. Mogućnost uzimanja dokumenata iz više izvora, kako papirnih tako i digitalnih. Obrada slike ide preko alata PaperStream IP kako bi se poboljšali i očistili dokumenti za bolju ekstrakciju podataka i tačnost indeksiranja. Takođe automatski rotira stranice, uklanja pozadinske greške, ukljanja rupe na papiru od heftalica i čisti boju. Indeksira dokumente bilo gdje, putem weba. Prepoznavanje barkoda, fiksnog broja stranica i patch kodova za odvajanje dokumenata. Ekstrakcija i indeksiranje: koristi metode kao što su web indeksiranje, barkod, pogled u baze podataka i kreiranje metapodataka.

Provjera: Potvrđuje podatke pomoću uzorka, obavezna polja, Read-Only Polja, baza podataka traži i zadane vrijednosti. Snimanje dokumenata kao TIFF, PDF ili pretraživani PDF. Snimanje podataka u XML formatu, snimanje dokumenata u folder ili u folder na mreži. Jednostavna konfiguracija za povezivanje na LOB ili na ECM sisteme.